All dog's are pets, dobermanns are family
Russkaja MechtaDobermann Kennel Russkaja Mechta
 
Oorsprong
De oorsprong van Russkaja Mechta ligt , zoals de naam al doet vermoeden in Rusland.
De kennel Russkaja Mechta werd door Nadjia in 1990 in het verre Oosten van Rusland opgericht. In 1995 kwam Nadjia Timmermans-Kadenko naar Nederland en bracht ook hiermee haar liefde en kennis en haar kennel mee.
“We hadden altijd, zo ver ik mij kan herinneren, honden in ons gezin. Het waren geen ras honden. De kleinste in huis en de grotere op de binnenplaats. Net zoals veel kinderen, kon ik niets anders dan van ze houden en ging  ik op zoek naar rashonden. Ik begon mijn familie te confronteren met mijn training ambities en deze zelfs uit te voeren.. Deze passie heeft me nooit verlaten. In 1979 kreeg ik mijn eerste ras hond; een collie pup, Het has het begin van mijn kynologische leven.”
Nadjia  was in Rusland in de loop van de tijd geen onbekende gebleven in de hondenwereld. Na haar biologie opleiding was ze als professioneel medewerker verbonden aan de kennelclub van het  “Verre Oosten” als “Zuchtwart”. Hiermee was ze zeer betrokken bij het fok en keuringsbeleid in Rusland. Vervolgens werd ze ook voor diverse rassen gediplomeerd als keurmeester. In 1990 begon ze haar Russische Dobermann kennel (РУССКАЯ МЕЧТА). In Nederland vervolgde ze zonder pauze haar met honden verweven bestaan en begon dus in 1995 officieel met “Russkaja Mechta” en werd in korte tijd ook FCI-keurmeester voor meerdere rassen (voor Dobermanns in Mei 2004.)
 
Nu is de kennel Russkaja Mechta één grote dobermann familie waar passie en de liefde voor de dobermann, de mensen samen bindt en waar vriendschappen ontstaan en mooie dingen gebeuren.
 
 
Betekenis
Russkaja Mechta is het in fonetisch Engels geschreven “РУССКАЯ МЕЧТА”,
dat Russische droom betekent..
 
 
 


 
 
Sleutel begrippen van Russkaja Mechta
Ambitie, Ervaring, Kwaliteit, en Goede zorg is de kern van het werk.
Russkaja Mechta is gebaseerd op de kennis van de geschiedenis van de bloedlijnen, overerving in deze lijnen, kennis van genetica en psychologie en natuur van de dobermann
Nadjia is een zeer bekende dobermann fokster geworden en Russkaja Mechta is uitgegroeid tot een befaamde kennel.
Veel werk en show kampioenen zijn het resultaat van haar fok. Van haar eerste nest in Nederland  (waarmee ze meteen de prestigieuze Dobermann Club titel “most beautiful litter of the year 2000-2001”) via de verschillende vertegenwoordigers van haar lijn tot aan het huidige N/nest zijn er meerdere fantastische exemplaren geboren, die in alle pracht, karakter en gezondheid haar lijnen vertegenwoordigen..
RM Andor Absolut, RM Abbatisa Kisa and RM Anfisa, RM Bandit Bonaparte, Boginja Binja  Elbin Egor, enz. Enz.
 
 


 
 
Het meest belangrijke doel van Nadjia is en blijft het fokken van gezonde honden, met een goed en stabiel karakter. Naast dit geeft ze extra aandacht aan de eisen vanuit de rasstandaard.
RM streeft naar excellentie in alle facetten van het fokken van dobermanns Aandacht in het bijzonder wordt gegeven aan gezondheid, temperament en bouw. Gezondheid is van groot belang voor het dagelijks leven van de hond en daarmee is het belangrijkste aspect in het fok programma,
Het stabiele en goede karakter, het enthousiasme en de wil om te werken van de Russkaja Mechta honden, maakt ze uitermate geschikt voor het trainingsveld en vanwege de inspanningen om honden te fokken met een exterieur dat in lijn is met de fokstandaard behalen ze ook in de showring uitstekende resultaten.

HomeOnze hondenRusskaja MechtaTrainingNieuws & AvonturenFoto albumsGastenboekLinksContact