All dog's are pets, dobermanns are family
Fine (Fiene)
FineFirlefanz vom Eschenbruch

Geboren te : Geldern (Duitsland)
Op               :  06-02-2013
Moeder       :  Zuzuki vom Eschenbruch
Vader          : Briska's Arcon
Broers         : 9
Zusjes         :  2
Koosnamen: Finchen, Fientje,

Fine is onverwacht in ons leven gekomen. Niet dat we niet zoekende waren na het overlijden van Dravy, maar we hadden ook weer niet verwacht om zo snel een geschikte doberdame tegen te komen.
We wilden namelijk een dober MET papieren, liefst géén pup, maar ook weer niet te oud. En het allerbelangrijkste (en vaak het grootste probleem) was dat ze met katten overweg kon......(of ze tenminste op een positieve manier bejegende.....)
Toen we bij toeval bij haar herplaatsingsadvertentie uitkwamen hebben we meteen contact met haar toenmalige baasjes opgenomen, we zijn zelfs diezelfde dag nog kennis gaan maken! Na een uitgebreide kennismaking met de hele roedel zijn we huiswaarts gekeerd om eea te overdenken.
De volgende dag hebben we wederom contact opgenomen en gezegd dat wij Fine graag in ons gezinnetje op wilden nemen. En op 1 maart 2014 hebben we haar opgehaald. Ze is zowel qua uiterlijk als ook qua innerlijk heel anders dan Dravy. Ze is fijner en kleiner gebouwd dan Dravy, en qua innerlijk verschillen ze vooral door het feit dat dit dametje WEL voorzichzelf opkomt. We hebben haar ten tijde van dit schrijven nog maar net een weekje in huis,......maar we weten inmiddels wel al dat ze een hele grote "will to please" heeft, en heel snel dingen leert! Verder is ze nog lekker speels, super knuffelig, dolenthousiast en vriendelijk.
Maar ze heeft ook laten blijken dat ze pit genoeg heeft om Doynick te temperen! Ze is tijdens het spel net zo lomp als hij, en ze staat na een flinke botsing telkens weer op om verder te stoeien. En ze is waaks.......en ze wijkt dan ook niet van haar plaats en/of Doynick's zijde.
We hopen dat ze een mooi en lang leven bij ons zal mogen blijven.

Fine (Fiene)
Doynick
Dravy
Rico
HomeOnze hondenRusskaja MechtaTrainingNieuws & AvonturenFoto albumsGastenboekLinksContact