All dog's are pets, dobermanns are family
Dravy


Cserkészparki Fr-Fru

Geboren in : Hongarije
Op              : 30-05-2003
Overleden:  27-12-2013
Moeder      : Cserkésparki Cappuccino (Maya)
Vader         : Tahi-Reme Norton
Zus             : 1 ?
Broers        : ??
Koosnamen: Poekie, Moppie, Meis, Spitzmaus

Omdat deze Dravy pas met 4,5 jaar in ons leven gekomen is hebben we helaas maar weinig info over haar achtergrond. Wel weten we dat ze haar roepnaam te danken heeft aan de rivier de Drava die dichtbij haar geboorte plaats stroomt. Ook weten we dat ze door haar vorige baasjes tijdens een vakantie in Hongarije gekocht is. In 2007 werd er voor hen een oproep geplaatst op Het Dolle Dober Forum. Aangezien we al enige tijd op zoek waren naar een dame die ook katten gewent was (en we in die tijd ook enkele dames aan onze neus voorbij hebben zien gaan) aarzelden we geen moment en hebben meteen geïnformeerd naar het wie, wat, waar en waarom. Na enkele mails en telefoontjes zijn we samen met degenen die de oproep geplaatst hadden bij die mensen op bezoek gegaan om te kijken of het wel zou klikken. We werden begroet door een vrolijke ietwat terughoudende teef….die echter snel bijtrok toen ze samen in de tuin achtergelaten werden. En nieuwsgierig genoeg was om onze druktemaker eens van dichtbij te bekijken. Tevens hebben we met eigen ogen gezien dat ze inderdaad met katten overweg kon. Sinds ze bij ons is heeft ze alleen onze kat nog niet geheel geaccepteerd. Als de kat op een tafel, diepvries of de grond zit….is er eigenlijk niets aan de hand…..maar durft ze zich in de kamer te verschuilen, of naar boven te glippen dan is dit een heel ander verhaal. Soms denken we dat ze meent dat wij meer dan 1 kat hebben…….
Maar verder is ze iig niet meer bang voor blaffende honden, of andere beesten (die veelal wel behoedzaam benaderd worden) ze is niet bang voor water, en is eigenlijk een best relaxte zwemmer. Ook haar vuurwerkangst vergeet ze als ze zich met een lekker bot kan vermaken. Jonge opdringerige puppies snauwt ze op een nette manier af en houd afstand. Is de pup niet opdringerig dan wil ze zelf wel eens gaan uitdagen of kennis gaan maken. Sommige dingen kijkt ze van Doynick af maar ze kan hem ook tijdens het spelen wel eens te slim af zijn, en dat is schitterend om af te kijken. Verder is Dravy een echte bankhanger…. ’t liefst lekker dicht tegen ‘t baasje aan maar als die niet thuis is gaat ze er ook lekker alleen op liggen.
Ga je met haar naar de DSZ dan loopt ze veelal enkele meters voor je……loop je echter richting huis……dan loopt ze achter je. In het bos (waar ze helaas niet los mogen) loopt ze ondanks een 10 meter lijn netjes naast de baas. Ook tijdens wandelingen in losloopgebieden loopt ze veelal niet ver van ons vandaan. Nee wat ons betreft is ze een geschenk uit de hemel en we hopen dan ook dat ze bij ons heel oud mag worden.

 

Fine (Fiene)
Doynick
Dravy
Rico
HomeOnze hondenRusskaja MechtaTrainingNieuws & AvonturenFoto albumsGastenboekLinksContact